Danne ville inte vara sämre

Efter Peter Nilssons fastkörning var Danne näst på tur.

I lördags plöjde han i Holm och förutom att jag och Lovisa fick komma med ett nytt skär så gick det ganska bra. Tills alldeles på slutet.


Han plöjer med Deutzen i år och den verkar kämpa på och göra rätt för sig. Förutom när man ska ut och köra där det inte riktigt finns någon botten. Då sjunker den som alla andra traktorer. Inte helt oväntat.

Upp kom han till sist, med hjälp av lokala krafter. Sista draget förblev oplöjt men det var nog lika bra.

Det är mycket med en plog förresten.  Jag har fortfarande svårt med vilka delar som är vilka och då skäms jag lite och känner jag mig som en flickvän från stan. Inte för att det är något fel med det, absolut inte, men jag som har så lång tid i yrket borde väl veta kan man tycka? Även om jag aldrig har ansvarat för plöjningen själv.

Lite mek och fix blev det på förmiddagen, sedan var Greger Bengtsson redo igen.

För en tur ner i det där surhålet..!