Förvirringen

Ibland blir man lite förvirrad. Det blir rörigt i skallen innan man får klart för sig hur allt hänger ihop. Ofta är det inte så krångligt som det verkar men ibland blir det knasigare ju mer man funderar. Här är några av de mest aktuella förvirringarna just nu. 

En av våra kor fick tvillingkalvar nyligen och precis som när Fiona fick sina i fjol var vi lite förvirrade innan vi fattade att det var samma mamma till två nyfödda. Modern själv blev tydligen också förvirrad för hon tar inte lika väl hand om båda två. Det är tråkigt att se hur hon favoriserar den ena och till och med puttar bort den andra men så kan ju naturen vara emellanåt. Inte alltid så charmig som man skulle önska.
Den bortstötta kalven är dock en riktig powernöt som klarar sig bra ändå. Förutom de tillfällen när mamman accepterar henne och hon får dia tillsammans med tvillingsyrran far hon runt och snuttar på andra kor så mycket hon kommer åt. Hon är glad och duktig på att ta för sig och växer som hon ska.


Den svarta kalven är den bortstötta tvillingen. Här har hon precis fått mjölk av den här snälla kon. 

Nästa förvirrande grej är Uppdrag Granskning. En uppföljare till programmet Arlagården har sänts och där har man tagit upp missförhållanden, förelägganden och anmälningar som rör djurhållare. Självklart har man visat upp en bild av svenskt lantbruk som inte är särskilt trevlig. Det verkar nämligen vara agendan i de här programmen, att med alla medel visa en hemsk bild av matproduktion och lantbruk. Väldigt förvirrande, särskilt för konsumenter tänker jag. För vad ska man tro? Å ena sidan har svenskt lantbruk gott rykte och folk känner sig trygga med våra produkter. Å andra sidan detta?
Jag har inte sett programmet själv så jag ska inte skriva så mycket om det, men jag törs ändå säga är att man kan vara fortsatt lugn och trygg. Jag återkommer inom kort och besvarar de frågor jag fått.

En sista sak. Som inte har med lantbruk att göra men som också är rätt förvirrande just nu. Paolo Roberto. Vilket pastaskämt. En framgångsrik, känd man köper sex av en utsatt kvinna från ett fattigt land och blir tagen av polisen. Då passar det att sitta på Instagram och hos TV4 och berätta hur dåligt han mår. Nämen vad synd då Paolo. Att den här smutsen skulle behöva komma fram. Att man inte kan få köpa billigt sex av fattiga människor utan att det ska komma ut och fläcka ner så man inte kan jobba ordentligt. Verkligen traumatiskt för dig.