Det blev en riktig rivstart

Det smällde till ordentlig på vårbruksfronten här. Håkans första dag för säsongen och det blev ingen mjukstart utan fullt ös direkt. Både harvning och sådd så nu kan man säga att vi är igång på riktigt.

Det har varit kallt den här våren och trots att det är mitten på maj har vi extremt aprilväder i stort sett varje dag. Strålande sol som övergår i regn som blir sol igen för att sedan bli hagel, snö och mörka moln. Det är fortfarande nattkallt också men det torkar hyfsat på dagarna. Skuggiga partier är blöta såklart men i Gårdtjärn där det såddes vete idag gick det bra.

Danne och Håkan tog varsin harv och drog iväg i morse. Jesper har också kört och på eftermiddagen kom Stefan med såmaskinen.

Fint blev det och det känns bra att det blev en sådan rivstart. Tolv hektar vårvete är nere och snart skiftar marken i ljusgrönt.

Tänk att det fortfarande pirrar till lite när harven gör vackra spår och fröna ska ner i backen. I alla fall såhär i början. Innan regnuppehåll, haverier och stenplockning. När det bara doftar jord och lätt karlsvett och männen blir lite mer som pojkar ett tag. Då måste man ju bara le. Och köpa glass åt dem.