Fredagsstarten

Jaha, då var det fredag igen då? Vad fort det går. Det är fortfarande sjukt varmt och redan nu vid halv nio på morgonen känner man att det kommer att bli en svettig dag. 

Jag har varit igång ett tag och det är en fröjd att börja jobba tidigt på morgonen dessa dagar. Bara man lyckas kliva upp när klockan ringer. Det är riktigt svalt till att börja med men redan vid klockan 06 passerar temperaturen 20-strecket.
Det skulle visst bli närmare +35 idag också, precis som igår, och jag tänker att det vettigaste just nu borde vara en skuggig sittplats, fötterna i kluckande vatten och något läskande att dricka. Samt lite frukt och någon kyld plockmat.

Plockmat kanske kan bli aktuellt denna fredag men inte det andra, i alla fall inte de närmaste timmarna. Peter är här och kör flytgödsel och Håkan balar. Själv har jag varit och hämtat några kalvar hos Storboda Mjölk. Jag var nästan på väg att ta dagens första dopp på vägen hem men sparade lite på det. Men att det blir bad idag är det nog ingen tvekan om.

Vämen är härlig men rätt svår att jobba i tycker jag. Jag ser fram emot regn och svalare temperaturer men inte i första hand för arbetsmiljöns skull. Markerna och allt som växer behöver en hel del vatten och djuren skulle nog också uppskatta lite kyligare dagar. De blir slöa och man får ha ständig koll så inte fodret blir dåligt i värmen.

Ha en fin fredag!