Vilken överraskning!

Ungefär en månad efter alla andra, från en ko som enligt undersökningen inte var dräktig, kom igår lilla Roger. 

Jag skulle göra klart för skrapning och de flesta kor och kalvar var redan ute. Kvigan Ronja låg lite för sig själv och när jag kom fram till henne såg jag att hon hade en brun kalv liggande bredvid sig.
– Är du barnvakt, Ronja? frågade jag och tänkte att hon kanske råkade ligga där med någon annans kalv. Sekunden senare fattade jag att det var hennes egen. Hon som i inte ens var dräktig!

En ganska stor tjurkalv med fin ljusbrun päls och några små vita fläckar. Pigg och väl omhändertagen.

Ronja är vår dotter Matildas kviga och tack vare det gick hon inte till slakt i höstas efter dräktighetsundersökningen. Hon måste ha blivit betäckt alldeles på slutet, innan tjurarna lämnade hagen, så kalven var för liten för att upptäckas.
Vi har inte misstänkt någonting sen heller. Lite förstorat juver möjligen men det tänkte vi inte så mycket på.

Kul med en oväntad kalv. Särskilt när allt gick bra och kon är en duktig mor. Roger är hans tillsvidare-namn enligt Matilda men jag tycker att det passar ganska bra på något vis. Lill-Roger. Eftersläntrar-Roger. Överrasknings-Roger. Jo men visst klingar det väl helt okej?