Vilken fin! Men var det inte köpstopp?

Jo, det är minst sagt köpstopp just nu. Likviditeten lämnar en hel del att önska, särskilt den här årstiden, men den här investeringen kändes ändå väldigt vettig. 

En fin balvagn har anlänt till gården. En Palmse 3925 med hydrauliska sidor som lastsäkring. Vi har tittat på sådana här vagnar ett tag och nu var det dags att slå till.

Jag har en bra känsla. Kanske kommer det här att vara en av de saker som har riktigt lång livslängd. Långt bortom avbetalningstiden till skillnad från så mycket annat. Jag ska börja glädjas mer åt sådant. Verkligen uppskatta det som funkar och håller.

Som så mycket annat som köps in var den här vagnen inte klar bara för att den var levererad. Dels ska vi byta till bredare däck för att den ska bli mer stabil och inte ge lika mycket markpackning och dels fattades det någon gummiplutt som skulle skydda metallen på ett ställe.

Men så skulle det svetsas också. Göras om lite. Modifieras och förbättras. Såklart.

Jag fascineras av min man ibland. Han ser ofta den där extra potentialen i saker. Kanske är det därför han vill vara gift med mig? För att jag har en massa dolda fördelar och förbättringsmöjligheter som man inte ser vid första anblicken? Fast å andra sidan, mig försöker han inte göra om. Det är en av de största fördelarna med honom.

Den här gången sänkte han draget för en påhängsvagn och brände fast en ögla där man kan sätta en säkerhetskedja. Snyggt och bra. Han har även monterat en fasterkoppling för hydraulslangarna. Sedan var den färdig. Tror jag…

Klart men inte riktig betalt. Kanske kan vi hitta en skatt vid foten av den här? Och lösa alla våra lån!