Mat från nästgårds

Tänk vilken ynnest att kunna få äta så mycket bra, svensk mat. Den här gången kom den inte ens från vår egen gård.

Vi åt en sen middag tilllagad på enbart närproducerade råvaror idag. Förutom kycklingen som kom från Söderifrånnånstans. Svensk var den i alla fall. Såklart. Skulle aldrig få för mig att äta utländsk kyckling, då tar jag hellre en av småttingarna vi kläckte fram själva trots att de är alldeles för små fortfarande.

Detta åt vi.

En färsk kyckling som jag styckade upp så det skulle gå fort och sen en massa goda grönsaker från Gårdtjärns Gård. Det är ett andelsjordbruk här i närheten och vi har köpt in oss i årets skörd. Varje torsdag får vi en färdigpackad grönsakskasse. Lyx!

Potatis, lök, grönkål och timjan (tror i alla fall att det var timjan) blev det idag. Ut med alltihop på en plåt och in i ugnen. Det var säkert någon sorts dödssynd att göra så med potatisen. Den borde väl ha kokats varsamt istället, som färskpotatis ska, men det här blev också helt galet gott så det var nog rätt, just idag

Som om detta inte vore nog hade vi hemkokt jordgubbssylt på efterrättsglassen. Jordgubbarna impulsplockade vi också hos Magnus och Amanda i Gårdtjärn. Vilken lycka. Mitt första självplock förresten, bara en sån sak.

Nu mätt och nöjd och lite Hotell Transsylvanien med min son och en av döttrarna. Det är en bra torsdagkväll.