Jobbet innan jobbet

Nu ska jag snart iväg på en liten roadtrip med min äldsta dotter men först lite vardag.

Innan jag hugger i med rutinerna i kalvladugården vill jag alltid göra en ordentlig morgoncheck.
Det första jag gör när jag kommer ut är att ta en runda bland djuren och kolla att allt är bra. En god-morgon-tur så man inte möts av något oväntat krångel senare.


Det är ofta lugnt i ottan. Djuren är mätta och trötta, har inte kommit igång med dagen än utan ligger mest och njuter.

Kaffekoppen är med i hjullastaren när jag åker bort till de största djuren för att putta fram foder och bära mer till de som har för lite.Just nu kör vi ut ganska lite foder åt gången eftersom det så lätt blir dåligt i den kvava värmen. Jag puschar så alla når maten och sen får de mer när jag är klar med småkalvarna.

Så! Alla djur verkade må bra, inga konstiga överraskningar som vattenläckor, kalvar på fel ställen eller helt slut på mat. Då kan man sätta fart med mjölkkalvarna som vid det här laget börjar piggna till och bli hungriga. Hur den rutinen går till har jag inte tid att visa just nu för jag måste skynda på så vi kommer iväg i tid. Ett besök hos bondekollegor står på agendan och det ska bli riktigt kul.

 

Vi hörs!