Vad han pysslar med bakom knuten

Som utlovat kommer här några bilder på Dannes nya projekt. Fast egentligen är det nygammalt. Det skulle ha gjorts för länge sedan men ibland får man ta saker steg för steg. 

Vi bygger en tippficka på gaveln av maskinhallen och här kommer vi att kunna tippa av spannmålen som körs hem under tröskningen i stället för att behöva lagra in den direkt. Snabba puckar så man kan tömma vagnarna snabbt och hinna tröska mer varje dag. Vår spannmålshantering lämnar en del att önska och just tidsåtgången är en av de största utmaningarna.

Ytan är 6 x 14 meter och L-stöden är 1.40 m höga.

Utrymmet kommer även att passa bra om man vill köpa hem spån, torv, flis eller något annat i lösvikt. Den möjligheten har vi aldrig haft tidigare.

Som sagt har vi gjort detta i flera steg. Eller rättare sagt, Danne har gjort. Jag har bidragit med att skruva åt en tving ungefär.
Redan när maskinhallen byggdes förbereddes det för den här fickan och förra året gjöt vi den lilla kanten som blocken står på. Den kommer att fungera som grund för väggen som ska byggas på utsidan sedan.

Blocken är på plats och det har primats och fogats överallt nu i dagarna. Som vanligt gissar jag att allt står millimeterrakt och det verkar som att mannen i fråga mår bra av att vara där och greja. Tänk vad betong kan vara till nytta.

Ett lagom projekt i år.