Häng med på kvällskollen

18 augusti, 2020

Ibland är det enkla det mest uppskattade. När jag bara bloggar om vanlig vardag händer det att människor blir så oväntat glada. Det tycker jag är kul så nu får de som vill följa med på min kvällskoll bland djuren.

Det är en varm men regnig kväll här i Nysäter och det har åskat rejält. Så hela huset skakade enligt Elias. Just nu är det grått men ganska behagligt ute. Man kan andas. Augustiandas.

Måste ju först visa vad man ser så fort man kommer ut genom dörren här. Lady Madonna. Lexia.
Danne har pysslat om henne och börjat förbereda för tröskningen och givetvis ska hon stå mitt på gårn så ingen missar henne.

Kvällskollen är lite som den runda man gör på morgonen innan man börjar med kalvarna. Med skillnaden att den inte görs lika rutinmässigt. Vi är tyvärr rätt dåliga på att hålla strikta arbetstider på kvällarna och ofta jobbar någon av oss sent. Då gör man den här kollen av bara farten innan man slutar för dagen.

Ikväll är jag i alla fall ute på en riktig rundtur. Småkalvarna stör jag inte för de har allt de behöver och har redan kommit till ro. Jag kikar in i smyg men det är också allt.

De lite större däremot kan behöva en check i foderkrubborna. Nu har Linda jobbat idag och då vet jag att det inte är slut på foder, annars hade hon sagt till, men jag går förbi och tittar till de små rackarna ändå. Så att alla mår bra och inte har hittat på något bus.


Dörrarna till de här boxarna har lossnat i gångjärnen så ibland lyckats kalvarna bryta sig ut. Nu har vi förvisso smågrindar som säkerhet men det händer att de får till det ändå.

Som sagt. Linda hade laddat upp så de klarar sig utan problem.

Nästa gäng hade också gott om mat. Jag flyttade iväg de största tjurarna till Hangarn härom dagen så nu är de mindre de som bor här. De äter inte slut lika fort så man behöver inte fylla på så ofta.

Korna hade också lagt sig till ro och det såg supermysigt ut men gick inte att fota så det syntes. Det var för mörkt så det såg bara tråkigt ut istället.

Sist men inte minst kommer vi till stortjurarna i Hangarn. Här pushar vi en sista gång och många kommer fram och tar en extra munsbit.

Alltid är det någon som vill vara lite extra social och det är fint när man tar sig den tiden. Det är lätt att bara göra klart och springa vidare.

Nu har jag kommit in igen och tänker gå och lägga mig. Snart.

Sorry för mörka, tråkiga bilder, jag är så van vid ljusa kvällar nu att jag inte tänkte på att det är ganska dåligt fotoläge vid kl 22. Nya tag i morgon.

God natt.

Hot stuff
Leif är hemma