Hot stuff

Det blev riktig sommarvärme igen och i kombination med dunderhög luftfuktighet blev det nästan plågsamt hett vid tippfickan.

Det är snart dags för armering och gjutning nu men först några fler förberedelser. Vi började så långt vi kunde med skalblocken som ska bli väggen på utsidan av L-stöden.

Eftersom vi inte hade all armering hemma kunde vi bara ställa dit första varvet. Resten påbörjas i morgon, liksom inläggning av mattor om det hinns med.

Hål blev borrade och rundjärn slogs ner som stående armering. Danne gjorde det mesta själv, eftersom han en sådan som uppskattar rakt och jag en sådan som borrar snett. Men jag körde i alla fall fram och ställde ut skalblocken och servade med allt jag kunde. 


Skönt med lite skugga närmast betongen. Det var verkligen olidligt varmt ett tag men det var bra för mig som började tvätta tröskan sedan. Det gjorde absolut ingenting att jag blev helt genomblöt innan jag var klar för dagen.

Linda däremot kunde nog inte se något positivt med värmen tror jag, Hon var ute hos korna och öppnade upp stängslet till grönfoderåkern idag. Det såg ut som att hon skulle smälta bort när hon kom tillbaka. De otacksamma djuren ville inte gå in på åkern heller trots att det var öppet och fullt av godsaker. Men de kommer väl så småningom. När de blir hungriga och nyfikna. Då ska jag visa hur fint det är.

Några andra kvigor och kor. Se hur Felicia kisar mot solen och njuter. 

Förutom ovanstående har det körts hem balar idag och så har vi varit och ätit middag på restaurang. Himla trevligt att bara ta en tur till Kovlandspizzerian och bli serverad.