Planerna för veckan

Nu är det ny vecka och en hel del göromål står på agendan. Vädret bestämmer över arbetsordningen men vi har vissa planer som vi hoppas kunna genomföra. Här är de. 

Fendten ska återupplivas. 
Ny turbo har kommit nu och en lokal firma ryckte in för montering redan idag. Kylarproblematiken kvarstår och måste också lösas.


Här hade det ju varit kul med en färsk bild i stället för samma gamla foto som i tidigare inlägg, men som man brukar säga, man kan inte få allt här i världen.

Spannmålslagringen ska förberedas.
Korvpackaren har flyttat vidare och nu är det syrning och planlagring som gäller för resten av skörden. Här ligger vi bra till. Danne har kopplat syrapumpen och även fått den att fungera, kors i taket, samt burit fram faten med propionsyra så att allt är klart att dra igång.

Titta här, nu gick jag igång lite på det där med gamla bilder. Här är en från 2018 och det kommer att se ungefär likadant ut inom kort om allt går som det ska.

Fortsatt tröskning.
Nästa etapp när det gäller tröskningen är Birsta. Tyvärr har vädret varit lite lynnigt och blött så vi har inte kommit igång som vi hade tänkt än. Men i morgon borde det gå. Det ska bli riktigt skönt att få undan fler bitar av den här skördekakan och känna att man rör sig hemåt på riktigt. Efter Birstaåkrarna som ligger ungefär tre mil från gården blir det mycket lättare tack vare kortare avstånd. Här hemma är det dock ganska omoget fortfarande så det går nog inte att köra den närmaste veckan.


Utkik genom Lexias framruta. Så här såg det ut förra året. 

Hämtning av kalvar.
Ett lass kalvar i Kvarnsveden väntar på att få flytta in hos oss och egentligen borde de redan ha varit hämtade. Det är alltid roligt att fylla på och den här gången är det avvanda kalvar. Det känns bra eftersom vi har lite diarré bland några småttingar och ogärna vill sätta in fler mjölkdrickare just nu.


Glada minidjur från i våras.

Hemkörning av balar. 
Never ending story. Nu är det ströbalar som ska hem från Bergsåker.


Det känns som att vi alltid har haft den här fina vagnen men det är ju faktiskt bara några månader sedan vi skaffade den. 

Planering framåt. 
Om det går att pressa in i schemat skulle jag gärna vilja få till ett mindre rådgivningsmöte den här veckan. Vi måste staka ut vägen fram och dryfta olika saker med personer utanför gården. Hoppas det går att hitta tid och möjlighet till det.


Kul att rota bland bilder och hitta den här fina. Den passar ju lite varsomhelst. Trevlig att vila ögonen på om inte annat och den är tagen i kornas beteshage. 

Bokföring. 
Kontorstid ska avsättas. Måste avsättas. Förutom den vanliga, löpande bokföringen måste jag styra upp en grej kring e-fakturor som jag tror att jag har råkat stöka till. Ganska motigt men det ska göras. Skönt när det är klart och då kan man ju fira med något gott.


Det här var lite intressant. Sökte en kontorsbild och hittade den här men kan inte minnas var är den tagen? Inte är det hemma i alla fall. Kan det ha varit när jag bokförde på kafé och orsakade en eldsvåda? 

Annat smått och gott, så kallade egna önskemål.
För övrigt, eftersom livet inte bara är arbete, skulle jag gärna vilja gå till skogen och plocka lingon någon kväll. Och sitta i soffan med familjen. Jag har även önskemål om att äta kantarelltoast och dricka ett par klunkar rödvin. Kanske kan det bli av framåt helgen. Och så ska jag sköta om lillkroppen min har jag bestämt. Med både träning och vila. Den förtjänar det. Den är stark men lite trött. Den kämpar på och bär omkring mig så bra men den borde få lite mer cred och omtanke.


En enda ny bild bland alla gamla här i inlägget.

Hoppas alla har haft en bra måndag. Jag avslutade min med styrkeyoga varvat med extremt slö seriekoll.