God morgon med knarr

God morgon måndag. Idag är Linda äntligen tillbaka efter en veckas jobb på en annan gård. Nu ska hon få göra det jag gjorde igår. Knarra omkring med Kurt-utan-koppling. 

Igår hade jag en lång hemmajobbdag. En stor del av den ägnades åt att puttra runt i Valmeten på låga växlar och höga varv. Så irriterande, den är utan koppling! Vi har ingen traktor ledig att byta till heller så för att kunna halma behöver man locka och pocka, peta och sötprata tills någon av växlarna äntligen går i. Annars knarrar det och skrapar och man riktigt hör hur allt protesterar.

KRT på nummerplåten. Kurt. Knarrande Kurt utan koppling.

Så fort det bara är möjligt ska den lagas. Troligen redan i morgon. Men det var tydligen inte så enkelt som att haka fast en ny vajer nånstans. Nej, det är ett lamellbyte som gäller och för det behöver man klyva hela traktorn. Inte konstigt att man fick skäll när man var yngre och lärde sig köra. Det var ett himla tjat om att släppa upp kopplingen ordentligt. Lamellerna, herregud! Tänk på lamellerna för tusan!!

En annan som knarrar och låter missnöjd är Greven. Han som brukar gå fritt överallt får numer vara instängd. Han började missbruka sin frihet genom att gå ner till korna på andra sidan vägen för ett par dagar sedan. Helt utan trafikvett naturligtvis.

När betessäsongen är slut och alla kor är hemma igen får han vara lös som vanligt men fram till dess får han vara med ett gäng kalvar. Han är inte imponerad av sin nya boendesituation, han är ju van att gå precis som han vill, men han vänjer sig nog. Bättre att vara i en lösdriftsbox än att bli påkörd och orsaka en olycka i höstmörkret.

Hoppas veckan har börjat bra för alla!