Nu är skruven fixad

Reparerade saker istället för nyinköpta ger extra tillfredsställelse tycker jag. Att slippa skaffa nytt är befriande, särskilt när man känner sig rätt trygg med att det kommer att hålla och inte är som ett plåster på ett avslitet ben. 

Danne har lagat skruven som gick sönder i mixervagnen nu och för att få till det så bra som möjligt bokade han en verkstadstid hos Torbjörn på Töva Maskinservice. Skönt att få det gjort, det har gått att blanda foder i stort sett som vanligt men riktigt bra kändes det ju inte efter det HÄR

Jag var så himla nöjd när jag fick veta att det skulle gå att laga den och det blev riktigt fint tycker jag.


Här ser man en skymt av hur det ser ut i original med en rund överdel (skruven närmast) och så den lagade som är lite mer kantig.

Nu skulle man ju gärna vilja veta mer om hur de gjorde men i skrivande stund finns ingen att tillfråga. Svetsning är väl det övergripande begreppet skulle jag gissa.

I stället kan vi passa på att hänga med när Emelie lagar mat. Här är några bilder på foderblandning i sol men först städning av foderbordet.

Sedan ett gäng balar.


Och så krossat korn från korven.

Blanda, blanda….

IMG_4595

Det här var annorlunda…. Ser ni videosnutten? En sådan har jag aldrig lagt upp förut men någon gång ska ju vara den första. Man får klicka på den där lilla länken här ovanför om man vill se åtta sekunders foderblandning. Undrar hur man gör för att det ska se lite mer filmigt och lite mindre länkigt ut här i inlägget?

Här är annars en stillbild.

Nu håller vi tummarna för att mixern ska gå som tåget riktigt länge igen innan något annat går sönder. Och för fortsatt sol så det går att tröska till helgen.