På ballen

Djurflytt i regnet. Sämre kan man ha det. Bättre också men definitivt mycket sämre. 

Eftersom vi har stängt gammellagårn nu och en av döttrarna har gjort om den till temporärt hönshus är det äntligen helt uteslutet att ha kalvar där. Men ibland måste man ta till krångliga extralösningar när det blir överbeläggning bland djuren. Då blir det ballen. Eller balkongen som man kanske ska vara noga att kalla den. Ballen låter ju lite ekivokt.

Balkongen är en extrayta bredvid stolphallen där vi har några ensamboxar för kalvar. Det är inte optimalt eftersom man får springa emellan med hinkar och foder från rätta ladugården och det kan även bli lite väl kallt där på vintern. Men det funkar som nödlösning ibland och ett sådant tillfälle var det nu i dagarna.

Jag är hemma nu förresten, det har jag inte berättat än. Har till och med tagit dessa bilder själv (det kanske syns) så nu är man på banan igen. Danne har bytt av mig på sjukhuset och det är jätteskönt att vara tillbaka på gården. Men jobbigt också. Som en stor, fet mental baksmälla och jag mår inte alls så bra just nu. Men det går över.

Nåväl, åter till ballen. Hur intressant det nu är. Det var tre kalvar där på balkongen när jag och Linda började flytta djur. När vi hade fått ut ett gäng avvanda från vanliga kalvladugården kunde de här små krabaterna flytta in. Vilda som galningar var de och det passade dem bra att få  lämna ensamboxarna. De fick komma in och vara tillsammans i en gruppbox istället och det var ett väldigt hopp och spring.

Annars då?

Jo, ikväll har jag varit på handledarkurs för Linneas övningskörning och just nu försöker jag trösta i en headsetkatastrof. Är väldigt trött. Mest på mig själv.

Åter i morgon, nu ska jag betala räkningar.