Skitsista

Kom jag på ett nytt ord precis? Eller kan man sätta -sista efter vad som helst? Stugsista har jag i alla fall hört talas om och det är när man gör säsongens sista besök i sommarstugan.

Vi har ingen stuga men skitkörningen är klar för i år nu. Danne körde sista lasset i morse.

Plöjningen är också färdig inom kort. Håkan kämpar på med stel nacke. Plöjnacke. Också ett ord som inte finns i telefonens förval.

Jag gissar att de kommande dagarna blir en kombination av lera, gödsel och vatten för mig. Jag ska tvätta redskap inför vintern men just nu regnar det så mycket att de nästan tvättar sig själva.

För övrigt kan jag berätta att det har det skett två mord här. Höns, vet ni vad, de verkar så fredliga och dumsnälla. Jävla stridskannibaler är vad de är! På något sätt hade de stora kommit in till de små och hackat ihjäl en kyckling och en halvväxting. Det var sorgligt!
Nu är småttingarna inomhus i säkerhet (och förpestar vår skrubb på övervåningen) och jag hoppas att en av de minsta som fått lite stryk men som jag lyckades rädda, kommer att klara sig. Håll tummarna!