Självklart händer det när man är ensam

Är man ett hjälplöst våp eller? Nej, knappast, men vissa saker är jag helt enkelt inte så bra på. Som att laga trasiga traktorer till exempel. 

Man kan ju undra varför sådant som jag inte får till själv alltid går sönder så fort Danne vänder ryggen till? Och på en lördagseftermiddag dessutom. Men det är ju mer regel än undantag så man ska väl inte vara förvånad. Just den här gången ska jag inte klaga alls heller för gick det att lösa riktigt smidigt med hjälp av en av de bästa. Min pappa.

Jag skulle halma åt djuren när kraftuttaget på Valmeten helt plötsligt inte gick att lägga i. Det skorrade lite bara men inget hände. Jaha, tänkte jag och gick och kollade om jag kunde hitta något fel. Inte blev jag klokare av det men när min pappa kom hit som en utryckningsmekaniker kunde vi se att vajern från spaken i traktorn var trasig.

Eftersom min pappa är händig och hjälpsam ordnade han ett nytt sätt att lägga i och ur kraftuttaget åt mig. En pinne på utsidan av traktorn och in genom fönstret fungerade minst lika bra som den där spaken och jag kunde enkelt köra vidare.

Härligt ändå med äldre traktorer. Det går att hitta felen utan att koppla in en dator och dessutom laga dem med en pinne. I alla fall ibland. Och om man vet vad man gör. Tack pappa. Igen.