Det kliar i byggnerven

Bergströms Bygg är igång igen. Nu med ett alldeles lagom stort projekt i vintermörkret. Ett som varit på gång ett tag men som äntligen börjar ta form. I mån av tid och ekonomi förstås. Vi får se hur långt vi kommer.

Ett pannrum i verkstaden ska det bli och det är kul att se Danne i farten. Med vissa undantag. Det var inte jättekul när barnen hade slarvat bort hans finaste hammare (igen) och inte heller när han upptäckte att den nya branddörren han fått hem var transportskadad. Men annars är det en verklig fröjd att se honom pyssla, mäta och skapa.

Han har en ny byggsåg också. Som han har tillverkat en egen bänk till. Stabilt och bra. Den kommer nog att vara till stor nytta framöver. En magkänsla säger mig att det här pannrummet inte är det sista som byggs här på Nysäter.

Själv har jag betalat räkningar idag vilket var mindre kul. Särskilt surt var det att skicka en stor påse pengar till farbror polisen. Mitt nyårslöfte blir att aldrig mer köra för fort. Hur jag ska få ihop det med mitt andra löfte, att bli bättre på att komma i god tid, blir en knivig ekvation. Men jag antar att lösningen är planering och strukturering. Snaaark, vad tråkigt. Så mycket mer spännande det skulle vara om jag kunde använda mig av en tidskomprimator eller egen helikopter istället. Men nej, det är väl bara att försöka bli vuxen någon gång. Och inse att om man behöver åka hemifrån ett visst klockslag så är det inte vid det klockslaget man ska göra det sista i ladugården och springa in och börja duscha.

Har ni några nyårslöften?