Snö och kyla håller folk sysselsatta på hemmaplan

Medan jag är i ett nästan nollgradigt Västerås har Linda haft några riktigt coola dagar hemma på farmen. Coola som i iskalla, besvärliga och helvetesvinterkrångliga. Må takdropp och sol komma snart. 

Idag är det mildare men under måndag och tisdag var det under -20-strecket dygnet runt. Då krånglade det mesta, från traktorer som inte ville vara med i matchen till dörrar och vattenkoppar som hade tjälat ihop. Hon höll även på att köra över sin egen telefon med hjullastaren men den klarade sig som tur var. Utan en enda skråma dessutom.

 

Fördelarna och det som hållit henne på banan är att djuren mår bra och att lillkalven Jesusbarnet är en sann glädjespridare. Idag har det varit kring -5 bara och då går ju allt mycket lättare. Nu ska de komma snö igen istället, men den går ju faktiskt att flytta på till skillnad från kylan.

På tal om att flytta snö så är det vad Danne har gjort de senaste dygnen. Han har varit inne i stan och kört bortforsling med Fendten och en av Palmsevagnarna. Ekipaget har även gått med andra chaufförer när han inte kunnat köra själv och det är också bra. Hjulen ska rulla och jobben ska bli gjorda.