Fendt, körkort och ett blåöga

Snön ska bort från vägar och parkeringsplatser och Fendten har fått jobba både dag- och nattetid. Idag kunde vi klappa den lite när vi träffade på den längs vägen i Birsta. 

Danne har kört själv när det varit möjligt och vid andra tillfällen har vi haft inlejda chaufförer. Just idag körde Albin från Bäck Lantbruk och vi hamnade på samma lunchställe som förarna efter ett möte på sjukhuset. Vid Bakgården stod de på rad och skvallrade om att matrast pågick.


Andreas nya fina 724 och vår trogna gamla 718. Våran har ny växellåda förresten, om någon vill köpa den. Den är till salu och vill komma till ett gott hem. 

En bra sak, förutom lunchbuffé en vanlig tisdag, var att jag kunde ordna för att få tillbaka mitt körkort idag. Jag tappade ju det för två månader sedan och uppenbarligen får man inte igen det hursomhelst när spärrtiden är över. Nej, nej, man måste skicka in ett nytt foto och en blankett och en massa grejer. Enkast var att göra det direkt hos Trafikverket så dit fick Danne skjutsa mig. Han fick även komma in och intyga att jag var jag eftersom passet jag hade med mig tydligen hade gått ut.
Nu ska det vara klart i alla fall och på torsdag kan jag köra bil igen. Vilken lycka. Vilken frihet. Och jisses vad lagligt jag ska köra nu, i resten av mitt liv. Jag kommer att vara hastighetsskyltarnas bästa vän.

Hemma på gården jobbar Linda på med ett blåslaget öga. Hon fick en grind i ansiktet när hon skulle släppa ut tjurarna efter skrapningen förra veckan. Riktigt läskigt. Tack och lov blev det ”bara” en rejäl blåtira och inga andra skador. Hon ser ärligt talat rätt hemsk ut på ena sidan och jag är rädd att bli anmäld för pigmisshandel. Den andra ansiktshalvan är dock vanliga Snygg-Lindas och snart är hon nog återställd igen.


Utan blåöga… törs inte lägga ut någon annan bild.