När katten är borta…

9 februari, 2021

Eller såhär. När Elin är borta tar Danne och Linda hem kvigkalvar i stället för tjurar. 

Jag undrade vad som hade hänt när Linda skickade en bild på en otroligt söt kalv som hon hade döpt till Juni. Hmm… är inte Juni ett tjejnamn, tänkte jag? Jo, mycket riktigt, det var en kvigkalv som Danne hade fått med sig hem från Kvarnsveden. Väldigt fin men jag vet inte hur de hade tänkt? Vi får väl se vad det blir av henne helt enkelt. Om det blir kött eller diko. Tiden får utvisa men Linda verkar i alla fall förälskad.

Annat som händer i obevakade ögonblick är att jag förstör inredning när Danne är borta. Ska visa en bild på det i morgon. Om jag törs. Det ser hemskt ut. Mycket värre än det där med foderbordskanten som jag skadade sist.
I morgon ska jag även ta tag i bokföring och diverse journalarbete för gårdens läkemedelshantering. Det kan jag till viss del göra härifrån sjukhuset men nu börjar det bli för trångt i min blandade pärm som jag bär med mig i väskan. Så pass att jag får huvudvärk när jag öppnar den. Jag behöver tömma och strukturera. Ta en riktig kontorsdag hemma, men ack så motigt när det finns annat som känns mer akut. Jag får försöka muta mig själv till skrivbordet någon dag jag ligger bra till med övrigt jobb. Tur man har sina tricks.

För att återgå till denna tisdag så har det varit en riktig djurflyttardag. I alla fall för Danne och Linda. Ett gäng slakttjurar gick iväg tidigt på morgonen och nya har fyllts på och flyttats efter. Jag har varit sjukhusmorsa men fick möjlighet att åka hem under några timmar. Det passade ypperligt för just idag fick supertrevligt besök från Norrbotten. Det lyste upp min dag. Mycket.

 

 

Titta vad jag har gjort!
Just nu, måndag 8 februari kl 05.12