Slit och släp

På Dannes schema stod renovering av skopa idag. Jag tror han tog sig an projektet med genuin glädje för han har en ny svets som tydligen är väldigt bra.  

Vi har två planeringsskopor, en som vi bär foder med och en som vi skrapar skit med. Givetvis används de till annat också men i det dagliga arbetet har de varsin rutinuppgift. Det är skönt att inte behöva spola ur emellan och alltid ha en ren skopa till fodret.

Skitskopan hade börjat se sina bästa dagar och det var nog inte långt kvar innan den hade gjort sitt om den inte fått lite kärlek. Längst fram var sidorna utslitna och trasiga och själva stålet var helt slut. Skopan var alldeles rund i framkant och såg rätt sorglig ut.

Kap och svets och sen var den fin igen med nytt slitstål.

Välbehövlig och välkommet. Nu kommer det att kännas riktig lyxigt att skrapa gångarna.

Linda har fotat.