Fredag igen, då ska man äta gott!

Veckorna går fort och nu är det fredag igen. Jag och Elias har festat till det med ostfylld lövbiff och strips.  Vi har just sett på Bäst i test och nu väntar chips och choklad. Om vi orkar.

Innan det blev kväll och dags för glittertröja och Spotify har jag haft en vanlig arbetsdag på gården. Inga kalvar verkar vilja titta ut i förtid men det var kul att skrapa med den nystålade skopan. En väldig skillnad måste jag säga, särskilt när jag skulle skrapa upp lite som jag tappade på gårdsplanen. Jäklar vad vass den var och vad lätt det gick. Härligt när det blir ordning på grejerna.

Men åter till maten då. I en vanlig,  ordentlig blogg skulle man väl inte kombinera gödselhantering med middagstips kanske? Men vad tusan, det här är ingen vanlig blogg, vad nu det är. Så låt mig visa vår middag.

Först stekte jag lök tills den fick lite färg och sedan kokade jag ihop den med rörsocker, en skvätt soja och lite rödvin.

Under tiden kryddade jag lövbiff och vek ihop med skinkost (ännu godare med baconost men det fanns inte) och hushållsost innan de också fick en sväng i stekpannan.På med lite grädde medan stripsen göttade sig i fritösen tillsammans med mitt senaste favorittillbehör, friterad eller stekt vitlök. Testa det, det är supergott att skala och mosa till maten, eller att göra vitlökssmör på. Bara att slänga i när man gör potatis eller något annat i ugn eller fritös.

Väldigt gott var det alltihop och nu är jag mätt som en herefordko. Nästa fredag blir det tacos för då kommer äldsta dottern hem från Skåne.

Undrar hur länge fredagstacotrenden har hållit på förresten? När jag var liten var det kyckling som var inne på fredagar. I alla fall enligt nittiotalets Kronfågelreklam. Någon fler som minns sången?

”På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest. Men fredag är ändå den dagen som känns bäst. Ge mig då kyckling det gillar jag mest. Kyckling på fredag det enda jag vill ha, kyckling på fredag, då mår man riktigt bra. Jag vill ha fredag idag.”

Haha, sjöng ni den också inne i huvudet nu? Den är liksom medryckande. Och den fastnar. Det var säkert det som var meningen

Här har vi inga särskilda trender eller rutiner på helgerna mer än att maten ska vara god och att det gärna får kännas sådär helgtrevligt. Fredagar är härliga.