Vad ska man sikta in sig på?

Ni vet när man googlar och läser för att lära sig något och så leder det bara till ännu fler frågor? Extremt tröttsamt. Det är ju svar man vill ha, inte en massa förvirring och olika val. Just nu är jag inne på rödfärgssprutor och som med så mycket annat finns det inte bara ett sätt eller en produkt.

Jag googlar och Youtubar och har sett alltifrån små Bosch-sprutor med enlitersbehållare till stora Volumair proffsvarmluftssprutor för 40 000 kr. Den sistnämnda är definitivt utanför både plånbok och behov och den första känns för liten. Jag vill ha något med rejäl tank eller en slang att stoppa ner i ett fat, samt möjlighet att sprutmåla med lång lans.

Det jag var inne på i början var en helt vanlig kalkspruta, typ Ammer. Det är fortfarande kanske det mest rimliga alternativet? Finns det någon som har testat och vill berätta? Funkar det? Räcker trycket (2-3 bar)? Blir resultatet bra? Hur mycket sprider den mot stuprör och fönster?

Som läget är nu behöver flera byggnader målas på och fräschas upp men tiden är begränsad. Jag brukar rödmåla någonting varje år för att hålla efter och ifjol när jag inte hann själv tog två tonåringar över och målade kostallet. I år har vi fortfarande begränsat med tid eftersom sjukdomstillvaron fortsätter. Jag vill måla flera byggnader och snart, kanske redan i år, är det dags att ta hela hangarn. Många kvadrat med andra ord och även om det alltid blir bäst med pensel tänker jag att det kanske är dags för en spruta nu. Om det ska bli någon ordning på torpet.

Någon som brukar sprutmåla och har hittat bra utrustning för gårdsbehov till rimlig kostnad? Skriva gärna en rad!