Det här är vad han grejar med

Några blev lite nyfikna och de flesta gissade på dränering. Jag säger bara lugn, det kommer nog det med. Men just nu är det bygg som gäller.

Tippfickan på gaveln på maskinhallen ska äntligen byggas in och Danne har fått hjälp av bondekollegan Örjan. De fick en tuff start igår när fel saxbord väntade hos uthyrningsfirman och delar av leveransen med byggmaterial inte stämde överens med vad som var beställt. Vi var så säkra på att allt var förberett in i minsta detalj men uppenbarligen skulle virket ha kontrollmätts där det låg i en fin bunt på traktorsläpet.

Till slut kunde de börja i alla fall och jag måste säga att de har gjort det bra. De har kommit rätt långt trots att de fått göra avbrott och bland annat agerat barnmorskor. En kviga behövde hjälp med att få ur sig en gigantisk kalv idag och processen fick ett tråkigt slut. Död kalv och en väldigt trött och sliten kvigmamma. Hoppas hon repar sig och att nästa förlossning bli lättare. Om det blir någon vill säga.

Linda har tagit de här fina byggbilderna och hon var också med som barnmorska. Hon gjorde nog största delen av jobbet om jag förstod det hela rätt. Gav till och med konstgjord andning till kalven men tvingades tyvärr ge upp till sist. Sorgligt slut på hårt arbete. Tur att de andra kalvarna mår prima.

Den här till exempel. Hur söt?

En blandad dag på ranchen med andra ord men nu vet vi vad Danne sysslar med medan jag är på sjukhuset. Och att Linda sköter ruljansen med alla djur som vanligt. Det här var förresten vad som mötte henne i morse! En tjur som rymt och missuppfattat foderkrubbans användningsområde.

Kompisen i dörren ser också ut att vilja komma ut. De har lärt sig att öppna där och man ska visst inte glömma att låsa med en kedja om man vill ha djuren på rätt plats.