Nu har han börjat

Den här veckan börjar det märkas att våren är på ingång även i våra trakter. Danne har liksom tinat fram ordentligt och det är ett säkert tecken. Gissa vad han gör? 

Ett projekt signerat Lantbrukare Bergström är alltså sjösatt och som brukligt är det ett av följande alternativ:

1. Dränering av åkermark. Ett stort arbete innefattande några hundra meter rör och slang, en inlejd grävare, en tyngre hjullastare och två veckors intensivt arbete. Allt under täckmanteln ”bara lägga igen ett dike”.

2. Nyodling av åkermark. Att göra om skog till odlingsbar åker. Piece of kaka. Igenväxt mark ska återtas helt enkelt. Det sker lite lättsamt i olika steg från trädfällning och stubbrytning, via grävning, schaktning och tallriksbearbetning fram till plöjning och sådd en ljuvlig dag när fåglarna sjunger.

3. Bygge. Här har vi en större order hos en bygghandel, två inlejda händer och de vanliga ingredienserna: millimeterprecision, hammare, skruv, expanderbult och virke som inte får vara för fult eller vridet. Tumstockens närvaro är viktigare än att ha kläder på kroppen och man kan skönja en ungdomlig spänst i stegen. Stark irritation kan uppstå om barn lånar verktyg eller mätmisstag begås.

I morgon kan jag berätta vilket av alternativen som har påbörjats just denna gång. Bilden kan vara antingen en ledtråd eller ett villospår! Häng med om ni vill veta!