Tre bra saker

Lördag kväll och jag har inte riktigt hunnit allt jag hade tänkt jobbmässigt. I gengäld har jag firat en födelsedag, köpt en påse godis och är just nu mitt uppe i dansbandslördag på Spotify. 

Jag har tre andra bra saker att rapportera också:

1.Det går väldigt bra med amkalvarna vi köpte. Alla har hittat mat och korna är duktiga och låter dem dia. Det var en aning skrikigt första dygnet när de letade efter sina favoritmorsor från förra gården men sedan blev det lugnt. Rymlingen från förra inlägget har varit ute en gång till men nu har han också accepterat att det är här han ska bo.


Fick inte till någon bra bild på just de kalvarna men de här är ju också rätt trevliga.

2. Återvinning. Jag har hittat de perfekta matlådorna! Optimal storlek. Bra plastkvalitet och tätslutande lock. Skruvlådor! Bara att diska ur och använda i köket.


Spara, inte slänga. Och inga stora karotter i kylen. Bara skruvlådor.

3. En anka har kläckts! Bara en tyvärr och det är misstänkt tyst i de övriga äggen men jag hoppas ett tag till och googlar på alla fjäderfäsidor jag kan hitta. Jag är ank-ansvarig just nu eftersom Matilda har dragit till Kroatien på brottningstdvling. Det känns inte alls bra att det inte kläcks som förväntat men den lilla älling vi fått är riktigt söt. Fast simfötterna är läskiga!


Orkar inte, hen är så gullig!

Äh, när jag ändå listar tre saker kan jag passa på att bjuda på tre fina dansbandslåtar också. Sådana där som inte är för klämkäcka utan mer som något slags soundtrack till att bearbeta sina sorger i någons famn en stund. Typiskt att det är coronatider men tur det finns Spotify:

Rör vid mig igen – Sven Ingvars.

Det regnar och regnar – Lasse Stefanz

Fix you – Expanders. 

Klicka på titlarna om ni vill lyssna.

Håll till godo och trevlig helg.