Titta här vilka som har kommit

Kikar jag in här lite snabbt för att presentera några nykomlingar bara. I morgon väntar jobbfredag här hemma på gården och just för tillfället snurrar huvudet ordentligt efter en kväll med bokföring tillsammans med min mor. 

Jag hämtade ett gäng fina kalvar i Kalknäs idag. Mest tjurar men även några kvigor. De har gått med amkor hittills så tanken är att de ska kunna dia våra kossor och födas upp på det viset. Om korna bara är lite medgörliga och får äta kraftigare foder bör det inte vara några problem för dem att försörja ett par extra kalvar. Jag tror det kommer bli jättebra.

Innan vi släppte ut dem fick brudarna ett rött kvigmärke i ena örat för att vi ska kunna sortera dem lättare sedan när de ska ut på bete. Och så fick alla varsin spruta med Selevitan, ett selentillskott som är bra att ge eftersom det finns för lite selen gräset i vårt område.

Alla de små liven var pigga och starka. Vana att ta för sig och hitta lämpliga spenar att dricka från.

En var lite väl pigg… Jag tror han längtade tillbaka igen för han hoppade ut genom foderbordet och satte av mot Holm över lägdorna. Nu hoppas vi att han håller sig på plats inatt och att han snart trivs lika bra som hemma i Undrom.


Busunge!