En knipande tiger

11 maj, 2021

Här är en som lurar oss med jämna mellanrum så vi tror att det är dags. Tigerkossan för sjutton! Kom igen nu, vi vill se vad du har i magen!

Flera gånger har vi varit nästan säkra på att hon varit nära kalvning. Hon har haft slemflytningar, gått runt och lyft på svansen och på alla möjliga sätt gett sken av att är på gång. Så kommer man dit en stund senare och då är allt som vanligt igen. Som att hon har flera månader kvar.


Här är hon med sin första kalv. Det var tre år sedan. 

Nu äter hon mest. Tuggar och försöker nå potatisen och kornet som kossorna bredvid får. Alla är väldigt avundsjuka på gänget som får extra god mat. Men det är ju för att de försörjer fler kalvar än sina egna och får stå ut med att ha en hel mängd småttingar omkring sig hela tiden.

Kanske är det därför Tigern kniper? För att det jämförelsevis är väldigt lugnt och skönt att vara en av de få som ännu inte har kalvat. Alla andra kor har fullt upp nu när småglinen har blivit större. Särskilt de som har extrakalvar. Alla börjar bli riktigt busiga nu och rymmer titt som tätt genom foderbordet.


Här är en bild på henne från förra sommaren. Även då var det största intresset att mala i sig mat. 

 

Vill ni veta hur det går?
Försöker bli kompis