Vill ni veta hur det går?

13 maj, 2021

I söndags hintade jag om att vårbruket skulle dra igång och nu är det redan torsdag och vi har passerat mitten i veckan. Så hur går det kanske någon undrar? Hur är vädret och hur långt har vi kommit. 

Det är dåligt med actionbilder tyvärr men vi har i alla fall kommit igång nu. Danne och Håkan började med att harva i Gårdtjärn och dessutom har det varit gödningskörning med hjälp av Töva Maskinservice i dagarna. Det mesta gick bra men på ett ställe var det både snö och smältvatten så där blev det lite spårigt efter spridaren.


Gårdtjärn

Harvningen fortsatte idag i Birsta, shoppingmeckat här utanför Sundsvall, och det blir nog där de första fröna går i jorden. Håkan är här och jobbar trots helgtorsdag och klämdag och det är vi väldigt tacksamma för. Jesper kör också och han tog till och med ett extra kvällsskift denna Kristi Himmelsfärdsdag. Outtröttlig den pojken.


Never ending stenplockning

Vädret då? Jo de senaste dygnen har det varit varmt. Rena sommarvärmen på dagarna och ljummet även kvälls- och nattetid. Det är som att det skiftar lite nu. Att det äntligen går mot vår på riktigt. Det har småregnat till och från men vi har klarat oss från skurarna. När det var ordentligt blött i stan i början av veckan gick det fortfarande att köra hemma. Idag har det varit soligt och varmt men prognosen framåt ser blandad ut med en hel del mörkare moln.

Men när hade vädertjänsterna rätt senast? Det är nog säkrare att lära sig spå i fiskrens om man ska få veta något i förväg.

Vi hoppas och tror att detta blir ett snabbt och bra vårbruk. Jag har en bra känsla. Gräset kommer att ta fart som tusan om värmen kommer ordentligt och rätt som det är står vi inför första skörden. Det går fort nu!

 

 

Äntligen klara med skörden
En knipande tiger