En seg måndagsblandning

Ny vecka och nya tag igen. Visst är det okej att vara riktigt måndagsseg för en gångs skull? Jag brukar ju gilla måndagar och vara peppad inför veckan men idag har det varit ganska trögt. 

Solen har hållit sig framme stora delar av dagen så man borde väl vara pigg egentligen. Det har till och med blåst lite lagom vilket är väldigt välkommet. Flera fält fick harvas om efter regnet och förhoppningsvis blir det sådd nu innan nästa blötväder drar in under onsdag eftermiddag.

Håkan har kört i Birsta och Danne och jag har varit på olika sjukhusmöten idag. Varav vissa inte direkt piggade upp om man säger så. Men de är säkert är bra de med, även om man inte förstår syftet fullt ut alla gånger. Herrens vägar är ju outgrundliga sägs det, och likaså region Västernorrlands emellanåt. Socialtjänsten däremot överraskade positivt (ja, de är också med i matchen nu och jag tänker inte skämmas för det heller).

En kul sak är att vi har fått hem tre nya ankungar. Kolla! Den minsta heter Garlic, de två andra har inte fått namn än, bara varsin liten färgmarkering på benet så vi ska kunna skilja dem åt. När de blir stora kommer de att se ut som förvuxna gräsänder och jag vill inte ens tänka på hur grisigt det kommer att bli omkring dem. Redan nu är de väldigt framåt och duktiga på att slänga vatten åt olika håll.

Nu är det kvack och godnatt från mig här. Måste vila la oficina del cerebro (”hjärnkontoret” på spanska, lärde mig det alldeles nyss). Jag ska se bara lite till på serien Derek innan jag somnar. Den är så otroligt fin tycker jag. Om livet skiter sig helt någon gång ska jag börja volontärarbeta på ett engelskt äldreboende jag med.