Nytt under klövarna

Jag vet inte vem som blev gladast, Linda eller korna? Det är väldigt fint mellan stallet och hagen nu. Ingen lera, inget klafs så långt ögat når. 

Som en del av markarbetet hos våra kor blev en mindre yta upprustad ordentligt idag. Själva passagen från stallets kortsida och ut till stora hagen. Det var blött och tråkigt där förut och blev rejält lerigt om det regnade. Särskilt över diket. Nu är det utlagt 0-30 bärlager upp till 15 cm tjockt så nu ska det nog bära bättre.

De verkar ha trippat ut med nyfiken förtjusning om jag tolkar Lindas bilder rätt och hon själv var också väldigt nöjd. Jag håller med. Skönt att veta att det är stabilt hela vägen och fint när det ser så mycket bättre ut för ögat. Som ett smycke.

Verkar godkänt av chefen också. Greven alltså. Han var framme och inspekterade som vanligt. Grymtade och kollade bärigheten genom att lägga sig ner i en klassisk framstupa grisvila.

Det sista på den stora planen grävdes idag men det ska jag visa mer av en annan dag. Den ska bottnas med sand och sedan blir det 0-30 där också ca 15 cm tjockt.

Här är en bild från lite håll. Snyggt, eller hur?