Vad är väl en bal på kommunhuset?

Man reagerar alltid lite extra när det står något lantbruksrelaterat i tidningen. Särskilt om det är i självaste kvällspressen. Den här gången fanns ingen bonde och inget namn, inte något idylliskt kosläpp heller, men väl ett lass stinkande balar. Mitt utanför kommunhuset i Lindesberg!

I morse klickade jag in på Aftonbladets hemsida. Det är en del av den sängsurfrutin som jag utför innan jag kommer igång med dagen. Jag kollar lite nyheter, några bloggar, ATL och Instagram. Det första som mötte min yrvakna blick denna tisdag var förvånande nog en hög med gammelensilage utanför ett kommunhus! Det piggade upp lite måste jag säga, även om det kanske inte var den bästa branschreklamen. Det var nog inte den bästa starten på dagen för vissa kommunanställda heller. Eller så var det precis vad det var? Tjänstemännen kanske inte kunde ta sig in på jobbet utan fick frukosthänga på något café istället?

För kommunen i stort blev det nog bekymmersamt i alla fall och jag gissar att det var det som var tanken. Att ta rätt på femton gamla balar i stadsmiljö är nog inte alltid gjort i en handvändning.

Tydligen har balar dumpats på fler platser i kommunens regi också, inte bara vid kommunhuset. Hos gatukontoret fanns ett lass till och vid samhällsbyggnadsförvaltningens förråd låg ytterligare en hög och pyrde. Och det var inte första gången. Det blev till att städa och röja förstås men jag kan tänka mig att det fortfarande ångar av den där speciella surbalslukten lite här och var i Lindesberg.

HÄR är en länk till Aftonblandet. 

Det man undrar nu är förstås vem? Och varför? Vad ligger bakom? Berätta för mig! Är det ilska, sorg, orättvisa, vadslagning, markkonflikter eller är kommunen allmänt fientligt inställd till foderproduktion och ligger i krig mot någon eller några? Nyfikenheten är gränslös!
Drömmen vore ju att den som dumpade dessa balar och lyckades utan att bli upptäckt, inte bara en gång utan flera, skulle vilja berätta sin syn på saken. Det är ju en ganska stor och anmärkningsvärd handling så jag tänker jag att det nog inte var bara ett infall eller ett galet upptåg?

Polisen på orten utreder händelsen som nedskräpning. Brott är inte trevligt förstås, men ändå, jag tycker det här var fängslande (haha, fängslande..). Därför förklarar jag härmed Bondebloggens biktstuga öppen. För alla anonyma baldumpare som vill lätta sina hjärtan. Mögligt välkomna till min mailkorg! Låt mig höra er version! Snälla!