De har det bra

Kvigorna som blev av med sin lösdriftshall när grävningen drog igång har haft en egen avdelning inne hos kossorna istället. Idag var beteshagen klar och de kunde komma ut igen. Glada och nöjda blev de och Linda tog jättemånga fina bilder. 

Innan de släpptes ut såg de ut såhär:

De verkade ganska nöjda med den tillvaron också men det var kul att de fick komma ut igen. Ljuvligt.

Fjällisarna går i samma hage som kvigorna. Av den enkla anledningen att vi inte vill ha Leif och Micke som fäder till nästa års kalvar.

Lille Frans är aldrig långt ifrån mamma Giklan… Han är så söt!

Greven var också med. Som vanligt. Jag tror han har ett väldigt bra liv. Han också.

Här myser han med den finaste lillkvigan. Danne och Linda har alltid velat spara henne och låta henne bli kvar som ko. Jag har stått emot och inte tyckt att hon har varit så värst speciell. Men nu har jag också veknat. Hon är ju jättefin. Kraftig och stabil och väldigt lugn. Kanske hon blir en bra kossa i vår besättning ändå?

Linnea som är familjens koexpert får nog avgöra till sist. Hon vet hur de ska se ut.