Starten har gått

Sådär ja, då var vi igång med första skörden. Vi trotsar vädergudarna lite och håller tummar och tår. Det kändes länge som en riktigt bra start och gräset är fint. 

Vallarna tog sig bra i värmen och igår kom Janis från Töva Maskinservice med slåtterkrossarna. Det har varnats för regn idag och prognosen stämde för en gångs skull, men jag tror inte det har kommit så jättemycket. Rätt beslut att chansa och köra med andra ord. Och skönt att det inte är torrhö man ska ha in.

Balning blir det i morgon eftermiddag. På de stora lägdorna måste det strängas först men på de mindre är det hoplagt. Danne ska köra efter lunch medan Linda sköter djur och jag är sjukhusmorsa.


Jag tycker timotejen ser ut att vara i bra skördeläge. Mycket mer utväxt vill man inte ha den.

33 hektar är slaget hittills och det hade nog blivit mer om det inte tog oväntat stopp i eftermiddags. Utan att gå djupare in på den saken kan jag konstatera att det var ett tråkigt, onödigt och kostsamt slut på dagen.

Veckan är igång ordentligt i alla fall och visst doftar det otroligt gott? Nyslagna vallar tycker jag har en sådan där doft som man minns året om men ändå blir knockad av när man känner den för första gången på sommaren. Som en överraskning. Så mycket bättre än man kom ihåg den.

Sommar, foder, samla trygghet och näring doftar det. Gillar’t.