The sound of silence

Det händer inte ofta men någon gång i halvåret kan det bli helt tyst i vårt hus. Just ikväll är det så. Fast inte riktigt, tvättmaskinen går och lite gårdsljud tränger in emellanåt, men det gör faktiskt ingenting alls. Jag njuter. 

Ett enda barn är hemma och han är på sitt rum för tillfället. Han skulle komma ner och se på film med mig men jag tror att Fortnite slog klorna i honom istället.
Själv vilar jag lite på soffan efter en lång men bra dag. En dag som slutade med att brytbulten till kraftuttaget gick av på mixervagnen.

Fredag kväll så varför inte? Blää!! Jag svor en trött könsordskombinationsramsa och dunkade pannan i ratten två gånger men det hjälpte inte så mycket. Bara att hoppa ut och byta bult. Det är inte svårt men det kan vara krångligt att få axlarna i rätt läge eftersom man inte kan frilägga dem på något enkelt sätt. Man får slå på kraftuttaget litegrann, slå av, gå ut och kolla, hoppa in igen och slå på en sekund till och hålla på så tills allt ligger någorlunda där det ska. Då kan man slå av traktorn och sätta i en ny bult. Sagt och gjort, sedan var det bara att lägga i lågväxeln och köra igen. Tydligen hade en av de torrare balarna blandningen kilat fast sig så det gick för tungt.

Idag har vi haft riktigt aprilväder här. Från strålande sol till svart himmel och störtregn. Skönt att balningen blev klar igår. På söndag ska det slås mer och balarna körs hem kontinuerligt i den mån det hinns med.

Här är Lilla Skåne i morgonljus. En åker ett par kilometer hemifrån. Det har blivit bra mängd gräs så vi är nöjda hittills. Nu gäller det bara att fortsätta sopa ner resten så vi får fortsatt fina fodervärden.

Nu ska jag snart sova men först ska jag lyssna lite mer på denna underliga tystnad. Hade det varit varmare ute hade jag satt mig på altan och låtit den blandas upp med sommarnattens alla rogivande ljud, men efter en kylig kväll känns soffhörnet helt perfekt.

I morgon är det lördag och då ska arbete blandas med fotbollsmatch och kanske även hamburgerätning. Jag är inte så bra som sportmorsa men desto bättre på att äta hamburgare så det kanske jämnar ut sig. Det ska bli kul att se en match i alla fall, även om jag inte kan reglerna och knappt fattar vilket lag som ska göra mål var.

Hoppas alla har en fin start på helgen.