Midsommar i maskinhallen

Midsommarafton lider mot sitt slut och jag njuter av lugnet. Vi har haft en jättetrevlig eftermiddag och kväll och allt har styrts upp av två duktiga tonårsbarn.

Min dag bestod först av vanligt gårdsjobb i rasande fart. Allt skulle vara klart lite tidigare idag eftersom vi hade midsommarfest här hemma på gården. Tack och lov var jag portad från både kök och gräsmatta så jag behövde inte hjälpa till med några förberedelser alls.


Midsommriga balar hade jag att fira med i arbetet. 

I alla fall inte förrän regnet kom sisådär en halvtimme innan gästerna dök upp. Då fick jag göra en insats och hjälpa till att flytta borden med den somriga dukningen in i maskinhallen.

Det blev superfint där inne och Murskan som man skymtar till vänster passade bra med sin blomlila färg till björkarna.

Regnet gav med sig efter ett tag och när vi ätit den goda maten som tjejerna hade lagat bjöd de på femkamp och poängjakt. Det var jätteroligt. Särskilt poängjakten var väldigt kul. De var lantligt tema och man fick en lång lista för varje lag med olika uppdrag som skulle genomföras för att samla poäng. Man skulle bland annat hitta Greven och ta en bild av honom, söka reda på en kotte, hitta bajs av något slag och finna fem ägg.


Greven fick snacks också, det gillade han. 

Dessvärre förlorade mitt lag efter en sista drabbning i frågesport och de andra, de som vann, fick förmånen att bestämma ett straff till oss förlorare. De bestämde att vi med upptejpade näsor skulle ansvara för att plocka undan all disk! Bra straff ändå! Allt blev rent och snyggt på ett litet kick!


Här är min fina pappa!

Jag och syrran och några av barnen badade i dammen som avslutning på dagen och nu sitter jag alldeles själv och pustar ut och äter frukt och grädde. Livet är fint. Allt var så bra ordnat och uppstyrt och det var roligt att vara med familj, syskon och föräldrar. Jag önskar bara att Danne och Lovisa också hade kunnat vara med. Nästa år hoppas vi att skaran är samlad på riktigt igen.

Hoppas alla andra också har haft en bra dag!