Stängsling med störande moment

En riktig sommardag fick vi idag. Jag har snygga solmärken kors och tvärs över hela ryggen och kostängslet håller på att ta form. Det bästa var att jag fick jobba med Danne. Det sämsta var att fiberkillarna gräver precis där våra stolpar ska stå. 

Vi är lite sena med att få ut kor i beteshagen på andra sidan vägen i år. Flocken ska delas på två men än så länge går alla i samma hage fortfarande. Det är nämligen inte är helt lätt att sätta stängsel när folk gräver fiber samtidigt. Vår hage går ända upp mot vägen på flera ställen men det blev stopp precis när vi skulle rusta för årets utsäpp. Det som är mest irriterande är att det inte ens är nygrävning, nej, de gräver upp och gör om ett jobb som inte blev bra första gången!

Vi fick i alla fall en hel del gjort och när det inte gick att göra hela sträckan längs vägen passade vi på att sätta nya stolpar på ett annat ställe. Linda och Linnea hade gjort en hel del innan också så nu är det snart klart för att hänga upp strängen och köra hit kor och kalvar.


Danne jobbade på bra med spett och slägga. 


Jag vilade hela dagen. 

Nä, jag skojar. Jag jobbade också såklart! Men jag har inga bildbevis på det så jag antar att man får tro vad man vill om den saken.

Det är en väldigt fin beteshage som vi har tagit över från vår granne som slutade med djur för flera år sedan. Ån rinner igenom den och på ett ställe syns spår efter den spånhyvel som fanns här och drevs med vattenkraft förr.

Här ska hälften av våra kor och kalvar gå resten av sommaren. Tror de kommer att trivas bra.

Nu är jag tillbaka hos dottern på sjukhuset där min mamma har varit och hjälpt oss idag. Jag ska bara skriva ut några mailfakturor (ja, jag vet, jag är så old school) och sedan är det dags att sova på min solsvedda hud. Påfylld med energi och med ett och annat bromsbett.