Grattis på 43-årsdagen!

Idag fyllde Danne 43 år och vi har firat honom med kycklingpaj och tårta. I present fick han något som jag varit skyldig honom i sisådär femton år. Tror han blev glad. 

Det är helt sjukt att det har gått tre år sedan han fyllde 40 den där varma sommardagen när vi hade grillning på gräsmattan och han fick Greven i present av Jenny. Idag var det också varmt men istället för en gris fick han bland annat två träd.

För länge sedan hittade Danne, eller om han fick av någon, jag minns inte, en liten lönn som han planterade på vår gräsmatta. Den var inte alls stor, en smal pinne med två små blad längst upp, men han drömde om att den en dag skulle bli ett ståtligt träd.
Tyvärr råkade jag köra över den med gräsklipparen. Så den dog. Inte första gången, då sprätte den upp igen, flådd på stammen och med bara ett blad istället för två, men den klarade sig och växte på sig. Tills nästa gång. För tro inte att han satte upp en varningskäpp eller markerade den på något annat sätt. Nej, den stod där och vi trodde väl båda två att jag skulle komma ihåg den efter att ha massakrerat den en gång. Men icke. Jag råkade, det var inte alls meningen vad han än säger, köra över den IGEN! Då dog den. För gott.

Nu har han fått en ny lönn i present. En fancy sort med lite vitt längst ut på bladen och stor nog för att den ska synas ordentligt.

Han fick även ett äppelträd och en rosenbuske. Det kommer att bli bra på den nya, fina gräsmattan han har skapat. Och jag kanske slipper höra mer om att jag skulle vara en kallblodig lönnmördare (haha, lönnmördare).


Tårtan hade Linnea gjort och den var både god och vacker.

Nu är det bara en timme kvar av födelsedagen och den nyblivna 43-åringen är tillbaka på sjukhuset med det inlagda barnet sedan ett bra tag.

Hoppas din kväll har varit bra, Danne, och grattis igen!