Drömmen blev sann

Bland trasiga traktorer och diverse varor som inte levereras finns det en och annan ljuspunkt i tillvaron också. Förra veckan fick jag något jag drömt om länge. En utesäng!

Jag tror till och med att jag har nämnt det här på bloggen. Hur jag trånat efter en vackert snirklig gammal järnsäng att ha i trädgården. Där jag skulle sova djupt om nätterna till sommarens alla ljud och vila lojt på dagarna i ett hav av skira tyger och spets.

Spets blev det inte och sängen är inte antik eller svart som jag först hade tänkt, men jag har min utesäng nu! Tack vare mina barn och min syster med familj. Det räckte att jag sa det högt. Tänk vad oddsen ökar för att få det man vill ha om man öppnar munnen och säger det istället för att bara tänka det?

Vi pratade om den här sängdrömmen under ett födelsedagsfika på altanen och vips började folk söka i olika begagnatgrupper och på Blocket. När jag kom från ladugården och skulle börja blanda foder var syrran i full fart på väg ut i bilen med två tonåringar för att åka till Stöde och hämta en 300-kronors sängram! Sedan styrde de mot Sundsvall för själva resårbottnarna som var helt gratis medan min svåger for till Jula och köpte en paviljong. Titta vad fint det blev när jag jobbat klart och vi hade skruvat, monterat, burit ut täcken och mängder av kuddar!


Behöver jag nämna att barnen också älskar den?

Det är så fantastiskt mysigt att superlativen inte räcker till. Jag skojar inte, det är himmelskt!

Jag är så glad och jag har sovit i utesängen varje natt hittills, förutom när jag varit på sjukhuset såklart. Med sockar på och väggarna stängda är det alldeles lagom temperatur även under de kallare nätterna. Och på dagarna är det klart härligaste vilostället i solen. Hela min själ slappnar av när jag lägger mig där.


På kvällen när vi hade byggt upp allt tände vi ljus och åt sushi och drack vin där inne. Sedan sov vi fem personer tillsammans och tack vare att flera var små fick vi plats allihop! 

Jag tror inte jag har sovit så bra på länge som jag gör här. Det känns som att vara i något exotiskt land när man vaknar till ljuset som vill in genom tyget och reflektionerna av syrenen ovanför. En klar tiopoängare i mitt liv just nu. Rekommenderas!

Nu längtar jag redan till nästa sommar när jag har en hel årstids utesovande framför mig.