Startskottet har gått

Nu har Lexia fått komma ut ur maskinhallen och Danne har tröskat 6-radskorn hos Junigård där vi köper spannmål direkt i skörd. Fint att få en början. 

Stefan har kört emellan med vagnarna och det är en glädje att ha tippfickan som numer har både tak och väggar till skillnad från förra året. Bara att tippa lass efter lass och inget spring med presenningar om det skulle bli regn innan man har hunnit lagra in.

Junigård ligger i Njurunda, söder om Sundsvall, en bra bit från oss. Nästa etapp blir Birsta, det borde vara dags där också så fort det blir bra väder igen. Just nu är det mulet och har regnat lite till och från hela dagen. Danne tröskade det sista ändå och halmen pressas för fullt eftersom det ska bli ännu blötare framöver.

Vattenhalterna i spannmålen låg mellan 15-20% och mängden kring 4-4,5 ton/hektar. Totalt är närmare 35 hektar tröskat nu.

Vem personen på vagnen är vet jag inte!

Foto: Ingemar Pettersson