Flyger fram som en dåre

Är det inte helt sjukt att det snart är september? Tiden bara flyger iväg och jag med den. Flyger från det ena stället till det andra. I mitt kölvatten finner man balplast, rönnbär, odiskad disk, gammalt kött och förvirrade kalvar. 

Idag har jag mest varit sjukhusmorsa men jag lyckades ta mig hem några timmar för att jobba undan så mycket som möjligt. Samma rutin som förra söndagen alltså. Samma snabba ryck och ständiga koll på klockan. Jag klättrar inte i och ur traktorerna, jag studsar!
Med fullt ös fick jag till halmning och foderblandning samt utfodring av alla kor. Rätt bra ändå på ett par korta timmar men det blev inget finlir direkt. Bara resorna till och från gården tar ju en stund och Danne tröskar och balar allt han kan så han är sällan hemma när solen skiner som den gjorde idag.
Jag hann träffa hemmavarande barn lite snabbt i alla fall men sedan var det dags att åka tillbaka igen.


Halmning i hangarn. Sådana här konstnärligt vemodiga bilder får man när man fotar genom dammig Valmetbakruta. 

Danne har tröskat i Birsta hela dagen och Stefan körde emellan med vagnarna. Hoppas de hann allt de skulle trots de långa avstånden. Jag ska göra en riktig spannmålsuppdatering någon dag och låta Danne berätta om vattenhalter och mängder här på bloggen. Det känns som att vi ligger rätt bra till och jag hoppas verkligen att vi får en bra skörd med tanke på hur prisläget ser ut när det gäller kraftfoder. En lycka är att vi fortfarande har kvar från förra året.

I morgon ska Jenny jobba hos oss och Danne ska krosspacka korn och bala andraskörd. Linda är ledig för hon har jobbat klart för augusti och jag, jag kommer att befinna mig här i regionens lokaler. Om jag får något bra läge ska jag ta tag i julis bokföring har jag tänkt. Gruvsamt innan men skönt när det är gjort. Som vanligt.

Tack mamma för hjälpen idag och sorry för det där med disken och köttet!