Några bra saker

När det går tungt får man lista bra saker och försöka komma ihåg att det mesta ändå är rätt fantastiskt. Här är några nävar positivt.

1. Vi börjar med de här. De lockar fram ett leende oavsett om man vill eller inte. Fem små fjuniga nytillskott som hoppar omkring som om det inte finns någon morgondag. Ett tag var det nära att det blev så också. När våra katter upptäckte dem och de höll på att sluta som mellanmål.

Mammorna är bra på att vakta dem men fem vilda dunbollar är inte så lätta att hålla reda på.

Nu bor gänget i egen kupé, i silkeshönsens hus med egen utegård.

2. Nästa positiva grej är att Lexia lever igen. Det ska tröskas till helgen och med nyrenoverad hydrostat borde det gå hur bra som helst.

Danne och Lindsjö-Tomas har kämpat som dårar med att plocka isär och ihop denna skönhet både dag och natt. Nu fattas bara ett räcke så är hon komplett igen.

Defekta delar…

3. Nummer tre på min lista får bli just en lista. Eller flera. Jag har antecknat alla individnummer på tjurarna i hangarn så nu har jag järnkoll på vilka som finns i vilka boxar. Alltid bra ifall någon skulle tappa öronmärkena eller om de, gud förbjude, skulle lyckas pillra upp en grind och blanda sig.

Förutom detta är jag glad att jag slipper bo i Afghanistan, ungarna verkar ha fått en bra skolstart, att skogen är full av kantareller och att jag har vin i bakluckan. Och att jag fortfarande har kvar alla mina organ så jag kan sälja något av dem på svarta marknaden om trösklagningen blir för dyr.

Just det! Det är fredag i morgon också. Det är ju inte heller fel!