Rensning pågår

Egentligen är jag så rastlös och less att jag skulle vilja rensa bort mig själv en stund. Det vore dock inte så praktiskt så jag håller tillgodo med att röja på andra ställen. 

Jag är på sjukhuset med dotra’ och kan inte städa vare sig hemmet, ladugården eller hjullastaren, men mailen och telefonen kan ju få sig en omgång. Alldeles nyss tömde jag papperskorgen i mailprogrammet och det var jätteläskigt. Jag hade inte gjort det på väldigt länge, alltså flera år, så det var mycket att skiljas ifrån kan jag lova. Jag har varit så rädd att jag råkat slänga något viktigt av misstag så därför har allt bara fått ligga kvar ifall jag skulle behöva det. Och så har det fyllts på till bristningsgränsen.
Ikväll tog jag äntligen tjuren vid hornen och raderade 4887 mail och jag gissar att jag inte kommer att sakna ett enda av dem. En massa gamla utkast är också borta liksom tomma mappar och annat konstigt. Så skönt.


Kanske man skulle övergå till brevduva annars? Borde väl gå att lära upp några av de som bor i Hangarn? 

Telefonen var värre. Vilka bilder vill man ha kvar? Var ska man spara dem? Var ligger de säkrast så de inte försvinner? Jag raderade i alla fall några tusen fula foton på suddiga djur och gräs samt ungefär hundra gamla bilder på barnfötter i bil. Nu har jag plats att installera en app eller två igen om jag vill. Eller ha mer än en bok nedladdad åt gången.

Det som åretstår i min tekniska rensning är datorn. Mac-stackarn. Det finns alldeles för mycket skit på den som inte gör ett dugg nytta. Men det får bli en annan gång. Nu är det färdigstädat på ett tag.

På tal om städning förresten, har ni sett hur fräscht det har blivit här på ATL-sajten ? Den nya designen som även har nått bloggarna nu är väldigt snygg och modern tycker jag. Den gamla layouten som man ser på den här bilden blir man ju nästan nostalgisk av.