Vi plöjer upp en ny vecka

Måndag igen vilket innebär att det snart är fredag. Poff, bara. Mindre än två månader kvar till julafton är det också men det vill jag inte tänka på för då får jag hjärtklappning!

Idag har jag grävt mig genom bokföringen medan Linda har stordiskat, märkt upp hinkar, gjort rent kalvboxar och levererat fårbalar. Håkan har plöjt och Danne, ja han har säkert också gjort en massa nytta även om jag inte vet exakt vad.

Plöjning och gödselkörning har högsta prioritet innan kylan kommer på riktigt och varje dag har sina egna små utmaningar. Halka, snö, regn, lera och gräs i en salig blandning.

Håkan har en rejäl bogserstropp fram på frontvikten, utipåfallatt, men än har jag inte behövt komma och dra upp honom från något surhål. Bara skjutsat honom till och från traktorn i samband med matraster när han varit långt från gården.

Under veckan fortsätter höstbruket enligt plan och dessutom ska nya kalvar hämtas, varav en liten fjälltjur som ska ersätta avelstjuren Ralf. Jag ska kämpa vidare med fler punkter på kontorslistan och mellan varven ska vi göra höstfärdigt på gården med städning och undanplockning.

I morgon får vi skärpa till oss lite extra och visa oss från vår bästa sida för då får vi en praktikant från naturbruksgymnasiet Torstaskolan!