Färdigspökat för denna gång

Ja, då har man klarat av Halloweenhelgen då. Helt sansat och utan att göra om den till Hello-Vin och fira med enbart bag-in-box som jag har hört att vissa gör. 

Jag är inte så förtjust i den här importerade högtiden utan känner mer för den klassiska allhelgonahelgen om jag ska vara ärlig. Dessutom är det alltid så oklart när Halloween egentligen infaller tycker jag. Förvirrande alltihop på något sätt, jag vill ha ett tydligt datum för saker och ting!

I år blev det viss sistaminutenpanik kring en utklädningskostym men annars löpte allt på riktigt bra. En nöjd unge på disco och i övrigt väldigt måttligt firande.

En rolig sak var att vi hade två äkta Halloweendekorationer i år. Jag fick en jättestor pumpa av Håkan som jag karvade ur och skar upp på klassiskt manér samt en liten från Gårdtjärns Gård som jag gjorde fina mönster i med borrmaskinen. Av själva fruktköttet blev det god pumpasoppa. En paj var också på gång i lördags men annat kom emellan.

För övrigt har helgen gått i dimmans och trötthetens tecken. Är det ens fysiskt möjligt att vara pigg någon längre stund i det här vädret? Det är fuktigt och råkallt hela tiden och det blir knappt ljust ute på hela dagen.

Det bästa med veckoslutet var fredagskvällen med film och Dannes hemmagjorda hamburgare och det sämsta en tråkig djurgrej som hände.

Till veckan blir det dräktighetsundersöking och spänningen är olidlig. Jag har lovat Veterinär-Ellinor att det ska gå snabbt och smidigt så håll tummarna nu att korna är samarbetsvilliga. De är vana från både klippning och klövverkning de senaste veckorna men man vet ju aldrig. Kanske vill de hålla hemligt om de har något i magarna eller inte.
En annan rolig sak är att veckan bjuder på efterlängtad tid med hemkommen Skånedotter. Några få dagar i alla fall, i konkurrens med hennes jobb på en mjölkgård.


Buuuuu!

Just nu ska jag göra yoga på sjukhusgolv och sedan sova så hårt jag bara kan. Hoppas alla har haft en fin helg, med eller utan pumpor och spöken!