Skitbra

Äntligen är all fastgödsel utkörd och idag var det dags för Danne att ta itu med det inspirerande arbetet att tvätta skitspridaren. 

Jag gissar att han riktigt hoppade av entusiasm innan han satte igång i regn och kyla? Eller inte. Men se vad fin den blev till slut. Tyvärr skickade han inga bilder under processens gång vilket hade kunnat vara rätt underhållande. Särskilt skitprickiga selfies tycker jag är festligt.


Nya däck fick den här pärlan nu i slutet av säsongen. Det som gick sönder för ett par år sedan sprack igen så det var inget att välja på. 

Maskinhallen har städats ur ordentligt och det är en bra känsla att få in grej efter grej under tak. Tillfredsställande att se hur höstbrukets pussel blir allt mer färdiglagt.
Inom kort kan även plogen ställas undan för vintern. Håkan plöjer i Birsta nu och beräknas bli klar inom några dagar. Bruna sidan upp överallt och på lösåkrarna går det riktigt bra. Värre är det på vallarna där det går tyngre. Trots ideliga justeringar går plogen inte hundra procent bra åt ena hållet så det blir lite randigt till karlarnas stora irritation.

Till min egen irritation hade jag ingen bättre bild på en nyplöjd åker än den den här som är tagen genom skitig Volvoruta i duggregn. Någon med tränat plogöga kanske ändå ser att fårorna skiftar lite?