Vi gör rent hus

Nu är det rent och fint i förrådsutrymmet i kalvladugården och ordentligt röjt i hangarn. Hjullastaren glänser och det är städning när den är som bäst. Med högtryckstvätt istället för mopp och hink alltså. 

Linda tvättade vägg- och takplåt i rummet där vi har hö, halm, spån och mjölkpulver tidigare i veckan. Det var ett tag sedan det blev gjort och i år har vi bara prioriterat djurdelen hittills. All plåt i ladugården är vit men i taket i den här förrådsdelen var nästan svart efter mer än ett år med damm och flugor. Det blir en otrolig förändring när man tvättar och så mycket ljusare. Trevligare för både djur och människor, särskilt nu när det är så mörkt stora delar av dygnet. Med rena, vita väggar och tak kan man spara lite på lysrören mitt på dagen.


Sparkling!

Det var skönt att få den här inomhustvätten gjord nu innan det blir kallt på riktig. Man vill inte blöta ner mer än nödvändigt och det blir krångligt om portar och dörrar fryser fast. Just nu har vi bara ett par minusgrader så det var bra läge att passa på.

Även hjullastaren fick en välbehövlig tvätt och nu är den ren in i minsta skrymsle. Det blänker till och med inne i hytten och är helt dammfritt. Det hör minsann inte till vanligheterna!


Snyggt jobbat, Linda!

Vår högtryckstvätt är ganska ny efter att den vi hade förut började sjunga på sista versen. Vi hade en Kärcher i många år som Danne köpt billigt på en mässa och den var jättebra men kunde ju inte hålla för evigt. När den inte ville vara med längre blev det en Nilfisk MH4 istället. Lagom stor, lite större än den vi hade, och med möjlighet att justera både temperatur och vattentryck.

Vad vidrigt dyrt det är med hetvattentvättar förresten. Som att köpa en bil för tusan! En snabb titt på Blocket visar att vi hade kunnat få en lila Audi Avant eller en elva år gammal men rätt fräsch Volvo v50 för ungefär samma peng. Eller varför inte fem små Peugeoter från Timrå? Nåväl en bil är inte till nytta när man ska tvätta väggar, traktorer, kalvboxar och maskiner. Med tanke på hur länge en bra hetvattentvätt kan hålla och hur mycket arbetstid man sparar med bra tryck och varmt vatten vill man inte vara utan när man en gång har haft en.

Glad piga får man också om hon slipper tvätta med kallvatten!