Donatello Karamello Supersnällo

Bland alla ”vanliga” kalvar som köps in kan det hända att det slinker med en fjällis om planeterna står rätt. Donatello, eller Donne som han också kallas, är ny avelstjur i  vår lilla men ständigt expanderande fjällkobesättning. 

Han är väldigt trevlig och lite av en halvkändis, Donatello. Han kommer nämligen från en gård i Hälsingland vars ägare är känd från både TV och Youtube. Stefan Hildingsson som var med i Bonde söker fru för några år sedan har fött upp honom och nu har han flyttat in hos oss. Här är han med Giklans lille Frans. Två renrasiga fjälltjurar som mumsar på mat.


Liten och stor. Frans ser så liten och vän ut jämfört med lurvisen Donne.

Donne är som sagt jättesnäll och riktigt tam. Älskar att bli kliad och hade inget emot klippmaskinen på låren heller. Han saknar ett av sina öronmärken men ett nytt ligger på vänt till ett bra tillfälle.


Här står jag och duger precis som jag är. 

Lugn och social kille. Han kommer nog att göra sig bra i Gudmundstjärn till sommaren bland kossor och turister. Året därpå hoppas vi på fina fjällkalvar efter honom. I år blev det inget betäckt eftersom Ralf, tjuren vi hade förut, gick och dog. Vår dotter Linnea som äger fjällkorna ville inte ha blandraskalvar så därför är Gicklan och Freja tomma nu.
Lite sugen var hon möjligen att avla med Jersey men det var ju för väl att vi inte hade någon tjur att tillgå. Tänk vilka avkommor det skulle kunna bli! Fjäll och Jersey i en tjurig, lurig, egensinnig och alldeles för smart blandning. Jag tar mig för pannan och hoppas att det aldrig sker!

Bättre att vänta in Donatello och se vad han skänker för kalvar. Säkert jättefina.


Hello ladies…!

 

 

 

Här är en länk till Hildingssons Youtubekanal för den som blev nyfiken.