Dan före dan

Nu är det nära och på sociala medier har de flesta redan önskat varandra god jul. Jag är hos sjukhusbarnet och ska fira här med henne i morgon innan jag åker hem på kvällen.
Det känns som att det blir en bra julafton i år. Jag ser fram emot all god mat förstås och vi har lagom kallt och ett fint lager nysnö. 

Hemma har det vanliga jobbet varvats med diverse julförberedelser idag. Granar har hämtas, paket har slagits in, någon sista present har införskaffats och högarna med julgodis och kakor bara växer. En klar fördel med att ha större barn är att mycket blir gjort även om man själv inte har ett finger med i spelet alla gånger.

När det gäller årets julklappar verkar Danne ha varit den som visat framfötterna bäst och varit snällast. Tomten har inte snålat precis. Fast som vanlig när det gäller riktigt bra presenter fick han hjälpa till lite själv också så det blev rätt. Vad han har ”fått” till jul ska jag visa när det är bra ljus så bilderna blir fina men jag kan berätta att det är fyrbent som gäller och att två äkta stamtavlor följde med. Inte illa!

Nu tycker jag vi häller upp lite söt, varm glögg och håller tummarna för att allt rullar på smidigt i julhelgen. Både i hem och ladugårdar. Det kan vara mysigt och trevligt att jobba när många andra är lediga men det ska flyta på och innehålla så få överraskningar som möjligt. Fruset vatten, trasiga utgödslingar och strejkande maskiner vill inga bönder ha. Särskilt inte när det är storhelg och man vill hinna umgås och äta gott. Vi undviker gärna djur på fel ställen också, samt sjuka djur och allmänt tidsödande krångel, tack!